top of page

2018 zeytin hasadımız


Kış mevsimi soğuk yapmadı, bu yılı ılık geçirdik. Yağışlar az değildi ama düzensizdi. Beklenmedik bir durum oldu, Haziran sonu yağmur bile yağdı. Baharda ağaçlarda zeytin çiçeği boldu. Zamansız yağışlar zeytin çiçeklerini döktü. Ilık kış aylarında börtü böcek ölmeyince, zeytin zararlısı çok oldu. Organik ilaçları kullandık ama etkisini hissetmedik.


Zararlı böcekler, mantarlar, bakteriler direnç kazanıyorlar kullandığımız her maddeye karşı.


Eylül ayının başında zeytin tanelerinde vuruklar yoğundu. Tanelerde kurumalar başladı ve döküldüler. Erken hasat şarttı.


Binlerce zeytin ağacının yarısında zeytin yoktu. Zeytinli ağaçlarda da az olan zeytinleri sıcak ve yağışsız havalarda topladık.


En kısa hasat dönemimiz, en az yağ üretimimiz de bu yıl oldu.


Özlemle beklediğimiz yağmurlar Kasım ayının 15’inde başladı.

 
 
 

Comments


İLETİŞİM

ADRES

Nohutalan Köyü, Urla, İzmir

İLETİŞİM BİLGİLERİ

ZİYARET BİLGİLERİ

Çiftliğimizin kapıları herkese açık! Eğer bizi ziyaret etmek istiyorsanız, ziyaretinizden en az 1 hafta önce bizi bilgilendirmenizi rica ederiz.

+90 537 911 23 23

+90 533 617 46 35

  • Instagram
  • Facebook

© 2020 Köstem Organik Çiftliği

Mesajınız için teşekkürler!

bottom of page