top of page

Sebze bahçemizin hazırlanması

Güncelleme tarihi: 29 Haz 2020


Bu yıl sebzelerimizi kendi bahçemizde yetiştirmeye karar verdik ve ön hazırlıklarına başladık…



Koronalı günlerde zamanımız boldu. Sebze dikeceğimiz yer ayrık otlu, bol taşlı, bir kaç dönümlük bir alandı. Buranın ekime hazırlanması kolay bir iş değildi. Önce ayrık ve taşlardan kurtulmalıydık.

Pullukla derin kazmak işimizi kolaylaştırdı. Bu işlemi iki kez uyguladık. Her uygulamada parçalanan ayrıklar ve taşlar toplandı. Uzun, yorucu, sabır isteyen bu çalışma hiç kolay olmadı. Bizi zorladı. Tarla toprağı temizlenmişti ama ekim için burayı parsellere ayırmamız ve ilk defa uygulayacağımız bir yöntem için daha çalışmamız gerekiyordu.


Fidelerin dikileceği yerin toprağının yükseltilmesi ve yanında yürüme, çalışma alanının bırakılması için planlama yapılacaktı. Ölçümleme ve ardından iplerle sınırların belirlenmesi yapıldı. Yükseltilmiş alanlar, yürüme boşlukları ortaya çıkmıştı. Yükseltilmiş bölgelerde hazırladığımız kompostları da toprağa karıştırdık. Toprağın güçlü olması çok önemli bir etmen bitkinin büyümesinde.

Bu yoğun çalışmaların ardından artık fidelerimizi dikebilirdik. Fidelerimizi Ovacık ve Torbalı’dan güvendiğimiz üreticilerden almıştık. Domates, biber, patlıcan, salatalık ve kabak fideleri toprakla buluştular. Güneş ışıkları ve düzenli sulama onları büyütecekti.

Biz de onların büyümesini izleyeceğiz, büyük mutlulukla...






73 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page